نظام آموزشی در کانادا

نظام آموزشی کانادا

نظام آموزشی کانادا شامل سه مقطع پیش‌ دبستانی، ابتدایی و متوسطه است. تعداد سال‌های تحصیلی هر مقطع در ایالت‌های مختلف کانادا با هم تفاوت دارد اما به طور میانگین مقطع پیش دبستانی بین 1 تا 2 سال، مقطع ابتدایی بین 5 تا 8 سال و مقطع 4 تا 6 سال و تا پایان 12امین سال تحصیلی برای هر دانش‌آموز است. آموزش پایه برای تمام دانش‌آموزان کشور کانادا به صورت رایگان است.

آموزش عالی در کانادا

در کشور کانادا 5 نوع دانشگاه و موسسه مختلف با عنوان‌های دانشگاه‌های ایالتی، دانشکده‌های ایالتی، کالج‌های ایالتی، کالج‌های کاربردی، موسسات غیر رسمی فنی و حرفه‌ای فعالیت می‌کنند. شرط ورود به این دانشگاه‌ها نمرات سال آخر دبیرستان است. اکثر دانشگاه‌های کشور کانادا انگلیسی‌زبان هستند اما 7 دانشگاه به زبان فرانسه و دو دانشگاه دو زبانه هم در این کشور وجود دارد. شرایط این دانشگاه‌ها برای دانشجویان تمام وقت و نیمه وقت یکسان است. مراکز آموزش عالی مستقل مدارک دانشگاهی خودشان را صادر می‌کنند.

مدارک دانشگاهی

دانشگاه‌های کانادا چندین مدرک مختلف را برای دانشجویان خود در نظر دارند که مدرک Ph.D. بالاترین درجه آن است. مدارک Certificate و Diploma معادل 2-3 تحصیل در دانشگاه هستند که معادل آن در زبان فارسی مدرک کاردانی می‌باشد. مدرک Bachelor معادل مدرک کارشناسی است و مدرک Master معادل کارشناسی ارشد. مدرک Ph.D. نیز معادل مدرک دکترا و با ارزش‌ترین مدرک است.

ویزای دانشجویی

ویزای دانشجویی، اجازه ورود دانشجویان برای تحصیل در یکی از دانشگاه‌های کشور کانادا است. هزینه ورود به کانادا و تحصیل در دانشگاه‌های معتبر این کشور هزینه گزافی است چراکه دانشجو باید ضمن پرداخت هزینه‌های تحصیل، باید هزینه‌های زیادی را برای خوابگاه، خوراک و... بپردازند.

دانشجویانی که ویزای دانشجویی دریافت می‌کنند، باید صرفاً در همان دانشگاهی که اجازه آن را گرفته‌اند ثبت نام کنند وگرنه از کشور کانادا اخراج خواهند شد. دانشجویان خارجی پس از پایان مهلت ویزای دانشجویی، 90 روز فرصت دارند که کشور کانادا را به مقصد دیگری ترک کنند مگر آن‌که تقاضای ویزای کار بدهند و به بهانه کار در کانادا بمانند.

مدارک لازم برای تقاضای تحصیل

دانشجویانی که قصد دارند در کشور کانادا ادامه تحصیل بدهند، باید مدارکی از جمله اصل گذرنامه و کپی 10 صفحه اول آن، اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی و ریز نمرات موسسه آموزشی مربوطه، مدراک مربوط به سوابق کاری، مدارک نشان دهنده ویزاهای قبلی، مدارک نشان‌دهنده وضعیت مالی و دارایی و... را باید طبق دستورالعمل تحویل سفارت دهند.

شرط لازم برای تحصیل در کانادا، پذیریش شما توسط یکی از دانشگاه‌های کشور کانادا است. در صورت پذیرش یک دانشگاه کانادایی، شما می‌بایست که مدرک بورسیه تحصیل را همراه خود به دانشگاه مذبور ارائه دهید. همچنین مدارک عمومی چون فرم درخواست روادید دانشجویی، فرم اطلاعات تکمیلی دانشجویی، فرم اطلاعات تکمیلی خانوادگی، چند قطعه عکس، توصیه نامه و... نیز باید همراه دانشجوی ویزا گرفته باشد.

دانشگاه‌های ممتاز و خوب کانادا

کشور کانادا دانشگاه‌های بسیار پرتعدادی دارد که حدود 20 تای آن‌ها جزو دانشگاه‌های ممتاز هستند و دانشجوهای پرتعدادی از کشورهای مختلف و مهم دنیا در آن دانشگاه‌ها تحصیل می‌کنند. دانشگاه‌های University of Alberta، Dalhousie University، Laval University، University of Toronto، University of Victoria، University of Waterloo از معتبرترین دانشگاه‌های کانادا هستند.

همچنین دانشگاه‌های University of Moncton، The University of Lethbridge، Tele - University, University of Quebe، Brock University و Bishops University نیز جزو دانشگاه‌های خوب کشور کانادا هستند.
 

ثبت دیدگاه

Captcha Image